NANBUDO

Celovita pot za um, telo in duha

Nanbudo društvo Ljubljana se zavzema za varovanje vaše zasebnosti. Pišite nam na info@nanbudo.si, če imate kakršna koli vprašanja ali težave glede uporabe vaših osebnih podatkov in z veseljem vam bomo pomagali.

Z uporabo te spletne strani in / ali naših storitev se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Ta pravilnik o zasebnosti je del naših določil in pogojev; s tem, da se strinjate s pogoji in pogoji, s katerimi se strinjate tudi s tem pravilnikom. V primeru trčenja izrazov, ki se uporabljajo v določilih in pogojih ter v pravilniku o zasebnosti, prevlada slednja.

Kazalo vsebine

 1. Definicije uporabljene v tem pravilniku
 2. Načela varstva podatkov, ki jih spremljamo
 3. Kakšne pravice imate glede osebnih podatkov
 4. Katere osebne podatke zberamo o vas
 5. Kako uporabljamo vaše osebne podatke
 6. Kdo drug ima dostop do vaših osebnih podatkov
 7. Kako varujemo vaše podatke
 8. Informacije o piškotkih
 9. Kontaktne informacije

Definicije

Osebni podatki – vse informacije, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo.
Procesiranje – kakršen koli postopek ali niz postopkov, ki se izvajajo v zvezi osebnih podatkov ali na sklope osebnih podatkov.
Data subject – fizična oseba, katere osebni podatki se obdelujejo.
Otrok – fizična oseba, mlajša od 16 let.
We/us (either capitalized or not) – nanbudo.si

Načela varstva podatkov

Obljubljamo, da bomo upoštevali naslednja načela varstva podatkov:

 • Predelava je zakonita, poštena, transparentna. Naše predelave dejavnosti imajo zakonite podlage. Vedno upoštevamo vaše pravice pred obdelavo osebnih podatkov. Nudimo vam informacije o obdelavi na zahtevo.
 • Predelava je omejena na namen. Naše obdelovalne dejavnosti ustrezajo namenu zbiranja osebnih podatkov.
 • Obdelava se opravi z minimalnimi podatki. Zbiramo in obdelamo le minimalne količine osebnih podatkov, ki so potrebni za kateri koli namen.
 • Obdelava je omejena s časovnim obdobjem. Vaših osebnih podatkov ne bomo shranjevali dlje, kot je potrebno.
 • Trudili se bomo, da bomo zagotovili točnost podatkov.
 • Trudili se bomo, da bomo zagotovili celovitost in zaupnost podatkov.

Pravice do osebnih podatkov

Posameznik ima naslednje pravice:

 1. Pravica do informacij – kar pomeni, da morate vedeti, ali se vaši osebni podatki obdelujejo; kateri podatki so zbrani, od kod je pridobljen, zakaj in kdo je obdelan.
 2. Pravica do dostopa – kar pomeni, da imate pravico do dostopa do podatkov, zbranih od vas. To vključuje vašo pravico zahtevati in pridobiti kopijo zbranih osebnih podatkov.
 3. Pravica do popravka – kar pomeni, da imate pravico zahtevati popravek ali izbris osebnih podatkov, ki so netočni ali nepopolni.
 4. Pravica do izbrisa – v določenih okoliščinah lahko zahtevate izbris osebnih podatkov iz naših evidenc. Pošljite e-pošto na info@nanbudo.si
 5. Pravica do omejitve obdelave – kar pomeni, če veljajo določeni pogoji, imate pravico omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov.
 6. Pravica do ugovora z obdelavo – v nekaterih primerih imate pravico nasprotovati obdelavi vaših osebnih podatkov, na primer v primeru neposrednega trženja.
 7. Pravica do ugovora z avtomatizirano obdelavo – kar pomeni, da imate pravico do ugovora z avtomatizirano obdelavo, vključno z profiliranjem; in da ne bo predmet odločitve, ki temelji samo na avtomatizirani obdelavi. To pravico lahko uveljavite, kadar pride do izida profiliranja, ki ima pravne učinke, ki zadevajo ali bistveno vplivajo na vas.
 8. Pravica do prenosljivosti podatkov – imate pravico, da svoje osebne podatke pridobite v strojno berljivi obliki ali če je to izvedljivo, kot neposreden prenos iz enega procesorja v drugega.
 9. Pravica do vložitve pritožbe – v primeru, da zavrnemo vašo zahtevo po Pravicah dostopa, vam bomo dali razloge, zakaj. Če niste zadovoljni z načinom obravnave vaše zahteve, se obrnite na nas.
 10. Pravica do pomoči nadzornega organa – kar pomeni, da imate pravico do pomoči nadzornega organa in pravico do drugih pravnih sredstev, kot je uveljavljanje odškodnine.
 11. Pravica do odvzema dovoljenja – imate pravico umakniti katero koli privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov.

Podatki, ki jih zbiramo

Podatki, ki ste nam jih posredovali
To je morda vaš e-poštni naslov, ime, datum rojstva, telefonska številka, itd. – predvsem informacije, ki so potrebne za medsebojno komunikacijo o naših storitvah (vadbi Nanbudo veščine) in njihovi uporabi ali za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Informacije, ki nam jih posredujete, shranjujemo, da lahko opravljate druge dejavnosti na spletnem mestu.

Informacije, ki se samodejno zbirajo o vas
To vsebuje informacije, ki jih samodejno shranjujejo piškotki in druga orodja za sejo. Na primer, vaš naslov IP, vrsto brskalnika, obiskane strani, itd. Te informacije se uporabljajo za statistiko obiska ter izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Ko uporabljate naše storitve ali si ogledate vsebino našega spletnega mesta, se lahko vaše dejavnosti prijavijo.

Javno dostopne informacije
Morda bomo zbrali informacije o vas, ki so javno dostopne.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke

Uporabljamo vaše osebne podatke, da bi:

 • vam nudilo naše storitve in izdelke. To vključuje na primer registracijo vašega računa; nudenje drugih izdelkov in storitev, ki ste jih zahtevali; nudenje promocijskih izdelkov na vašo zahtevo in komuniciranje z vami v zvezi s temi izdelki in storitvami; komuniciranje in sodelovanje z vami; in vas obvestim o spremembah katerih koli storitev.
 • izboljšajo vaše izkušnje;
 • izpolnila obveznosti iz prava, ponudbe/naročila ali pogodbe;

Vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi zakonitih razlogov in/ali z vašim soglasjem.

Na podlagi sklenitve naročila, pogodbe ali izpolnjevanja pogodbenih obveznosti obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • za identifikacijo;
 • da vam zagotovimo storitev ali pošljemo/ponudimo izdelek;
 • komunicirati, bodisi za prodajo, dostavo ali izdajanje računov;

Na podlagi legitimnega interesa obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vam pošljemo prilagojene ponudbe;
 • upravljati in analizirati našo bazo strank (nakupno vedenje in zgodovino), da bi izboljšali kakovost, raznolikost in razpoložljivost ponujenih izdelkov / storitev;
 • voditi vprašalnike o zadovoljstvu strank;

Dokler nas niste obvestili drugače, menimo, da vam ponujamo izdelke / storitve, ki so podobni ali enaki vaši zgodovini nakupov / vedenju brskanja, ki so naši legitimni interes.

Z vašim soglasjem obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vas obveščamo glede informacij o Nanbudo vadbi;
 • da Vam pošiljamo račune za članarino oz. Nanbudo vadbo.
 • za druge namene smo zaprosili za vaše soglasje;

Obdelujemo vaše osebne podatke, da bi izpolnili obveznost, ki izhaja iz zakona in/ali uporabite svoje osebne podatke za možnosti, ki jih določa zakon. Pridržujemo si pravico do anonimiziranja zbranih osebnih podatkov in uporabe takšnih podatkov. Podatke izven področja uporabe tega pravilnika bomo uporabili le, če je anonimiran. Vaše podatke za zaračunavanje in druge informacije, zbrane o vas, shranimo tako dolgo, kot je potrebno za računovodske namene ali druge obveznosti, ki izhajajo iz zakona, vendar ne več kot 5 let.

Osebne podatke lahko obdelujemo za dodatne namene, ki niso tu navedeni, vendar so združljivi s prvotnim namenom, za katerega so bili zbrani podatki. Za to bomo to zagotovili:

 • povezava med nameni, kontekstom in naravo osebnih podatkov je primerna za nadaljnjo obdelavo;
 • nadaljnja obdelava ne bi škodila vašim interesom in
 • bi bilo primerno za zaščito pred obdelavo.

Vas bomo obvestili o kakršnih koli nadaljnjih obdelavah in namenih.

Kdo drug lahko dostopa do vaših osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne delimo z neznanci.

Vaše osebne podatke razkrivamo tretjim osebam ali javnim uslužbencem, če smo to pravno zavezani. Osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam, če se strinjate z njo ali če obstajajo drugi pravni razlogi.

Kako varujemo vaše podatke

Trudimo se, da vaše osebne podatke varujemo. Za komunikacijo in prenos podatkov (npr. HTTPS) uporabljamo varne protokole. Kadar je primerno, uporabljamo anonimiziranje in psevdonimiranje. Spremljamo naše sisteme za morebitne ranljivosti in napade ter jih ustrezno (za)ščitimo.

Čeprav se trudimo po svojih najboljših močeh, ne moremo zagotoviti varnosti informacij. Vendar pa obljubljamo, da bomo obvestili pristojne organe o kršitvah podatkov. Prav tako vas bomo obvestili, če obstaja nevarnost za vaše pravice ali interese. Storili bomo vse, kar bomo lahko razumeli, da bi preprečili kršitve varnosti in pomagali organom, če bi prišlo do kakršnih koli kršitev.

Če imate račun pri nas, upoštevajte, da morate ohraniti svoje uporabniško ime in geslo v tajnosti.

Otroci

Ne nameravamo zbirati ali zavestno zbirati informacij od otrok. Otrokom ne ciljamo z našimi storitvami.

Piškotki in druge tehnologije, ki jih uporabljamo

Uporabljamo piškotke in/ali podobne tehnologije za analizo vedenja strank, upravljanje spletne strani, spremljanje uporabnikovih gibanj in zbiranje informacij o uporabnikih. To naredimo tako, da z nami prilagodimo in izboljšamo vaše izkušnje.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, shranjena v računalniku. Podatki o shranjevanju piškotkov, ki se uporabljajo za pomoč pri ustvarjanju spletnih mest. Dostopamo samo do piškotkov, ki jih je ustvarila naša spletna stran. Piškotke lahko nadzorujete na ravni brskalnika. Če želite onemogočiti piškotke, lahko ovirajo uporabo nekaterih funkcij.

Uporabljamo piškotke za naslednje namene:

 • Potrebni piškotki – ti piškotki so potrebni, da lahko na naši spletni strani uporabite nekatere pomembne funkcije, na primer prijavo. Ti piškotki ne zbirajo nobenih osebnih podatkov.
 • Piškotki funkcij – ti piškotki zagotavljajo funkcionalnost, ki omogoča uporabo naše storitve bolj priročno in omogoča zagotavljanje bolj prilagojenih funkcij. Na primer, vaše ime in e-pošto lahko zapomneta v obrazcih za komentiranje, tako da vam ob naslednjem komentarju ne bo treba ponovno vnesti teh podatkov.
 • Piškotki Analytics – ti piškotki se uporabljajo za spremljanje uporabe in učinkovitosti našega spletnega mesta in storitev

Piškotek: _ga
Potreben za storitve statistike obiska (razlikovanje obiskovalcev), ki jih je opravil Google Analytics.
Trajanje: 2 leti

Piškotek: _gat
Potreben za storitve statistike obiska (razlikovanje obiskovalcev), ki jih je opravil Google Analytics.
Trajanje: do konca seje

Piškotek: _gid
Potreben za storitve statistike obiska (razlikovanje obiskovalcev), ki jih je opravil Google Analytics.
Trajanje: 24 ur

Piškotek: zbiranje
Potreben za storitve statistike obiska (razlikovanje obiskovalcev), ki jih je opravil Google Analytics.
Trajanje: do konca seje

Piškotek: impression.php / #
Potreben je za storitve Facebook.com
Trajanje: do konca seje

Piškotek: NID
YouTube uporablja za shranjevanje nastavitev seje, povezane z dejavnostmi uporabnikov, ko gledate vdelane videoposnetke.
Trajanje: 6 mesecev

Piškotek: PHPSESSID
Zahtevana je za vzpostavitev uporabniške seje in za posredovanje podatkov o stanju prek začasnega piškotka, ki se običajno imenujejo piškotki v seji.
Trajanje: do konca seje

Piškotek: GDPR
Zahtevana je za vzpostavitev uporabniške seje in za posredovanje podatkov o stanju prek začasnega piškotka.
Trajanje: 1 leto

Piškotke, shranjene v računalniku, lahko odstranite prek nastavitev brskalnika.

Za merjenje prometa na naši spletni strani uporabljamo storitev Google Analytics. Google ima svoj pravilnik o zasebnosti, ki ga lahko pregledate tukaj. Če želite Google Analytics onemogočiti sledenje, obiščite spletno mesto Stran za izključitev storitve Google Analytics.

Kontaktni podatki

Nadzorni organ
Email: gp.ip@ip-rs.si
Telefon: +386 1 230 9730

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Pridržujemo si pravico do spremembe tega pravilnika o zasebnosti.
Zadnja sprememba je bila izvedena 25. Maja, 2018