Ta stran, kot mnoge druge, uporablja za svoje delovanje in izboljševanje uporabniške izkušnje majhne datoteke imenovane piškotki, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa vaše aktivnosti in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje.
Če uporabljate to spletno stran, soglašate z uporabo piškotkov v skladu s tem obvestilom. Če ne soglašate z uporabo piškotkov, jih onemogočite v skladu z navedenimi navodili.

Yoshinao Nanbu, doshu soke


yoshinao nanbu doshu soke nanbudo sankukai shuko karate

seimei-ryokuYoshinao Nanbu, Doshu Soke se je rodil leta 1943 v mestu Kobe na Japonskem v družini s samurajskimi koreninami. Njegov pradedek (Kochizan Tanigoro, 鬼面山 谷五郎) je bil priznan Sumo borec, 13. nosilec naslova yokozuna, stric odličen kendoist, oče pa je posebne enote japonske policije poučeval judo (nosilec 5. dan juda). Duh bushida, ki je prežemal življenje njegove družine, ga je že kot petletnega dečka usmeril na pot borilnih veščin. Najprej je pričel s treningi juda, kasneje pa tudi aikida, kenda in karateja.

Leta 1963 je kot študent univerze v Osaki zmagal na japonskem karate prvenstvu na katerem je nastopilo 1250 tekmovalcev. Ko prvi japonec je nastopil in zmagal na evropskem karate prvenstvu, osvojil pa je tudi odprto karate prvenstvo Francije ter druga tekmovanja. Svojo tekmovalno kariero v borilnih veščinah je mnogo let kasneje zaključil neporažen. Leta 1971 je predstavil lasten stil karateja, imenovan Sankukai karate. Vendar je Nanbujev duh ostal nemiren. Vedel je, da lahko borilna veščina vadbeniku nudi več, kar ga je l. 1976. vodilo do umika v samoto na Cap d'Ail v Monako. Po dveh letih vsakodnevnega meditiranja, je predstavil NANBUDO, izjemno raznoliko in celovito "zdravilno" borilno veščino, ki v popolni harmoniji telesa, uma in duha združuje samoobrambne tehnike, terapevtsko zdravilne vaje ter razvoj pozitivne usmeritve uma s pomočjo posebnih meditacijskih vaj.

Yoshinao Nanbu, Doshu Soke, spada med svetovno najbolj priznane japonske mojstre borilnih veščin (francoska zveza borilnih veščin FFKAMA mu je dodelila najvišjo dodeljeno stopnjo 9. dan za njegov doprinos popularizaciji japonskih borilnih večin v Franciji in Evropi). Kljub svoji zavidljivi starosti je še vedno zelo aktiven pri razvoju Nanbuda, žive borilne veščine, kot jo sam poimuje, in vodenjem Nanbudo seminarjev širom sveta. Yoshinao Nanbu je sam najboljši dokaz pozitivnega učinka vadbe borilnih veščin oz. Nanbuda na izboljšanje zdravja, počutja in vsakega delčka sodobnega življenja posameznika.

Trenerji Nanbudo Centra se redno udeležujemo seminarjev pod njegovim vodstvom, kar nam omogoča prejemanje njegovega neusahljivega znanja Nanbuda, borilnih veščin in budo filozofije, bogatih življenskih izkušenj ter pozitivnega pristopa do življenja.

generic modafinil online no prescription sommeil-sain.com/zopiclone sommeil-sain.com/zolpidem

Osnovnošolci / -ke (6+ let)

tsuki otroci Za dečke in deklice 1. - 9. raz. OŠ

Ponedeljek in sreda
17.00 - 18.00
1x ali 2x tedensko

Sprejemamo prijave za šolsko leto
2019/20
Pričetek v ponedeljek 2.9.2019
Na voljo le še 5 mest!
Izpolni e-prijavnico | Več informacij

ODRASLI (16+ let)

asd Dijaki, študenti, zaposleni (16+)
Primerno za vse športne stopnje

Ponedeljek in sreda 18.00 - 19.30
1x ali 2x tedensko

Sprejemamo prijave za šolsko leto
2019/20
Pričetek v ponedeljek 2.9.2019
Na voljo še 4 mesta
Izpolni e-prijavnico
|
Več informacij

Kontakt

E | info @nanbudo.si
M
| 031 526 773

Lokacija

Dojo veščin, Glinška 6, Lj-Vič
poleg Ajpesa, zemljevid

Avto:
Brezplačna parkirna mesta
Bus: LPP št. 1, 1B, 6, 6B, 51, 56
(Postaja Hajdrihova, ca 50m)